BLOG POSTS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean nascetur ridiculus mus massa.

  View All Posts
16 Feb 0 Comment

PERSBERICHT


Nederlandse jeugdfilm T.I.M. geselecteerd voor Toronto.

De speelfilm T.I.M. – The Incredible Machine van regisseur Rolf van Eijk is geselecteerd voor het TIFF Kids 2015, het kinderfilmprogramma van het befaamde Toronto International Film Festival.
TIFF is het grootste kinderfilmfestival op het westelijk halfrond.

Regisseur Rolf van Eijk: “Als regisseur hoop je altijd dat je film de erkenning krijgt die het verdient en zoveel mogelijk mensen bereikt’’

Producent Wilant Boekelman: “Deze selectie is een prachtige bekroning op het harde werk van de talentvolle cast en crew. Dit benadrukt nog maar eens de grote kwaliteit van de Nederlandse familiefilm.’’

T.I.M. is het verhaal van de elfjarige Tibor die maar één vriend heeft: zijn stokoude huishoudrobot T.I.M. Als zijn vader de slecht functionerende robot weg doet redt Tibor T.I.M. van de sloop. Samen gaan ze opzoek naar de enige die T.I.M. maken kan; de mythische robotmaker Hector Sammler die volgens de legende in een oude vuurtoren woont. Tijdens hun avontuurlijke tocht door een onbekende wereld valt T.I.M. steeds verder uit elkaar en rijst de vraag of ze Hector wel op tijd zullen bereiken.

Rolf van Eijk viel eerder op met zijn korte film ‘Hemel boven Holland’ waarmee hij diverse prijzen won en regisseerde onder andere een aflevering van ‘Van God Los’ voor BNN.
 Zijn televisiefilm Vast won de prijs voor beste scenario van een nieuwkomer op Karlovy Vary en het Gouden Kalf voor beste televisiedrama. Met ‘T.I.M.’ won hij de prijs voor de Best Film in de +Piccoli Competitie op het Vittorio Veneto Film Festival 2014.

Producenten Wilant Boekelman en René Huybrechtse van Dutch Mountain Film waren eerder verantwoordelijk voor films als ‘Leven uit een dag’, ‘De Dominee’, ‘Rundskop’ en ‘Kauwboy’.
‘T.I.M.’ werd geproduceerd in samen met de AVRO/TROS en met steun van het CoBO Fonds.

Leave a Comments